Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

11.12.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: chałka z masłem.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym, bazylią. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: brokułowa z ziemniakami na udkach, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

12.12.2023 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki ryżowe z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, ser żółty, papryka, natka pietruszki.
II. Budyń na mleku.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza bulgur z gulaszem z indyka, ogórek kiszony. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ziemniaczana z papryką na udkach, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

13.12.2023 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, parówka z szynki, ketchup.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Kopytka serowo ziemniaczane surówka z marchwi, jabłka. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: pomidorowa z ryżem na udkach, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

14.12.2023 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka, pomidor, szczypiorek.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki ukraińskie z sosem pomidorowo warzywnym, natką pietruszki. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ogórkowa z ziemniakami na wywarze mięsno warzywnym, natka pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

15.12.2023 r.
PIĄTEK

Kanapka: bagietka z ziarnami z masłem, pasztet pieczony, ogórek kiszony.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki ryba w panierce, surówka z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: Zupa: tarte ciasto na rosole, natką pietruszki, koperek.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie