Transparent jadłospis szkoły
Żłobek - Jadłospis od dnia 31 marca 2025 r. do 4 kwietnia 2025 r.
 

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

31.03.2025 r.
Poniedziałek

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka, ogórek zielony.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki z ryżem mięsem z sosem pomidorowym. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler.

Zupa krem z białych warzyw na maśle i groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

01.04.2025 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki ryżowe na mleku. Kanapka: chleb z masłem, kabanos, ser żółty, pomidor.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem ziemniaczano serowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa krupnik na udkach z ziemniakami, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

02.04.2025 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem dżem owocowy niskosłodzony.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki pieczeń rzymska w sosie własnym, mizeria. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Rosół z kaszą jaglaną, natka pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: seler.

03.04.2025 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, twarożek włoski z bazylią.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron penne z sosem mięsno warzywnym, ogórek kiszony. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa ziemniaczana z warzywami, wędliną.

Zawiera alergeny: seler, białko sojowe.

04.04.2025 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, pasztet pieczony, ogórek kiszony.
II. Chrupki kukurydziane.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki ryba w panierce, surówka z białej kapusty z sosem czosnkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa ryżowa na rosole z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: seler.

  * zastrzega się zmiany w jadłospisie