Transparent jadłospis szkoły
Żłobek - Jadłospis od dnia 10 lutego 2025 r. do 14 lutego 2025 r.
 

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

10.02.2025 r.
Poniedziałek

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka, papryka.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym, ogórek zielony (słupki). Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa pomidorowa z makaronem na udkach, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

11.02.2025 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, pasta serowo jajeczna, szczypiorek, pomidor.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Kaszotto z filetem drobiowym, papryką, kukurydzą, zielonym groszkiem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, masło.

Zupa z żółtego groszku z wędliną, koperkiem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

12.02.2025 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, ser żółty, kabanos papryka, pomidor.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ryba paluszek pieczony z ziemniakami, surówką z białej kapusty w zalewie. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Rosół z kaszą jaglaną, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: seler.

13.02.2025 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, dżem owocowy niskosłodzony.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler.

Zupa krem z brokuła na maśle z groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

14.02.2025 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, pasztet, ogórek kiszony.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ryż z jabłkiem praż onym, cynamonem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny:

Barszcz biały z ziemniakami wędliną, cebulką.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

   * zastrzega się zmiany w jadłospisie