Transparent jadłospis szkoły
Żłobek - Jadłospis od dnia 3 lutego 2025 r. do 7 lutego 2025 r.
 

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

03.02.2025 r.
Poniedziałek

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka, ogórek zielony.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem na słodko. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa z soczewicy na maśle z ziemniakami zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

04.02.2025 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, pasta z sera białego z jajkiem, tuńczykiem, papryka.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

Gulasz wieprzowy z warzywami ziemniakami, surówka z białej kapusty z serem feta i sosem czosnkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa krupnik na wywarze mięsno warzywnym z koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

05.02.2025 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka, papryka.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem i musem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa kalafiorowa na udkach z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

06.02.2025 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem i żurawiną. Kanapka: chałka z masłem.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Filet drobiowy w sosie śmietanowo cebulowym z kaszą bulgur i ćwikłą z chrzanem. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa ziemniaczana z majerankiem wędliną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, białko sojowe.

07.02.2025 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, jajko, papryka, ogórek kiszony.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Kopytka ziemniaczane, surówka z marchewki, jabłka z prażonym słonecznikiem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa rybna na maśle z jarzynami, tartym ciastem, natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

   * zastrzega się zmiany w jadłospisie