Transparent jadłospis szkoły
Żłobek - Jadłospis od dnia 27 stycznia 2025 r. do 31 stycznia 2025 r.
 

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

27.01.2025 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, szynka, ogórek zielony.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Makaron z sosem warzywnym z rybą. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, ryba, mleko i produkty pochodne.

Zupa kapuśniak z ziemniakami na udkach, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

28.01.2025 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: bułka weka z masłem, dżem owocowy niskosłodzony.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet pieczony w warzywach, ogórek kiszony. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Tarte ciasto na rosole z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

29.01.2025 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, twarożek włoski z bazylią, pomidorem.
II. Biszkopty.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Pieczeń rzymska z sosem koperkowo- chrzanowym, kaszą bulgur i surówką z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa jarzynowa z ziemniakami, natką pietruszki, koperkiem zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

30.01.2025 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki ryżowe na mleku. Kanapka: chleb z masłem, parówka z szynki, ketchup, papryka.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki ukraińskie z sosem pomidorowo warzywnym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

31.01.2025 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, pasztet, ogórek kiszony.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ryż z koktajlem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa ziemniaczana z papryką, wędliną, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

   * zastrzega się zmiany w jadłospisie