Transparent jadłospis szkoły
Żłobek - Jadłospis od dnia 20 stycznia 2025 r. do 24 stycznia 2025 r.
 

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

20.01.2025 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: chałka drożdżowa z masłem.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym, bazylią. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca.

Zupa krem z brokuła z groszkiem ptysiowym na maśle, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

21.01.2025 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, kabanos, pomidor.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ryż z jabłkiem prażonym, cynamonem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Barszcz biały z ziemniakami, wędliną.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

22.01.2025 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, twarożek ze śmietaną, szczypiorek, ogórek zielony.
II. Budyń śmietankowy na mleku.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Kopytka ziemniaczano serowe, mini marchewka. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa kalafiorowa z fasolka szparagową na udkach zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

23.01.2025 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki ryżowe na mleku. Kanapka: chleb z masłem, jajko, ketchup, papryka.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Gulasz z indyka z kaszą kuskus i surówką z ogórka kiszonego z papryką i kukurydzą. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler.

Zupa ziemniaczana z groszkiem zielony, na udkach, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

24.01.2025 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, ser żółty, ogórek kiszony.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Frytki karbowane, ryba pieczona w bułce tartej, surówka z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba.

Zupa krupnik na rosole z warzywami, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

   * zastrzega się zmiany w jadłospisie