Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

07.10.2024 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka biała na parze, papryka.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem na słodko. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa jarzynowa z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

08.10.2024 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: chałka z masłem.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ryż z warzywami, pulpety wieprzowe w sosie koperkowym, surówka z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa krupnik z ziemniakami, warzywami, natką pietruszki, koperkiem, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

09.10.2024 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, rzodkiewka.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe, marchewka mini. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa ogórkowa z ziemniakami na udkach, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

10.10.2024 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, pasta jajeczna, papryka.
II. Chrupki kukurydziane.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Makaron z filetem drobiowym w sosie śmietanowo cebulowym, surówka z ogórka kiszonego z papryką kukurydzą. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa kalafiorowa z groszkiem zielonym na udkach, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

11.10.2024 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: chleb mieszany z masłem, pasztet, ogórek kiszony.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlecik rybny, surówka z białej kapusty z sosem czosnkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

Zupa tarte ciasto na rosole z warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie