Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

30.09.2024 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym z surówką z marchewki, jabłka, słonecznik prażony. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa pomidorowa z ryżem na udkach, warzywami, natką pietruszki (nie zabielana).

Zawiera alergeny: gluten, seler.

01.10.2024 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: bułka z masłem, dżem owocowy niskosłodzony.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaczki zapiekane, filet z kurczaka pieczony z warzywami, surówka z białej kapusty w zalewie. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca.

Zupa tarte ciasto na rosole z warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

02.10.2024 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, parówka z szynki, pomidor, ketchup.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem i musem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Barszcz biały z jajkiem, wędliną, pieczywo.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, jajko, mleko i produkty pochodne.

03.10.2024 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, kiełbasa szynkowa, papryka.
II. Chrupki kukurydziane o smaku bananowym.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki zwykłe z sosem pomidorowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa krem z pora i groszkiem ptysiowym zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

04.10.2024 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: zacierka na mleku.Kanapka: chleb mieszany z masłem, ser żółty, ogórek kiszony.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, ryba w panierce, marchewka z groszkiem zielonym na ciepło. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

Rosół z kaszą bulgur z warzywami, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie