Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

16.09.2024 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka biała na parze, ogórek zielony.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym, surówka z marchwi, jabłka. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa krem z brokuła na udkach z groszkiem ptysiowym zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

17.09.2024 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, filet z makreli w sosie pomidorowym.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, mleko i produkty pochodne.

Kluski śląskie z gulaszem wieprzowo warzywnym, ogórek kiszony. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa tarte ciasto na rosole z warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

18.09.2024 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, parówka z szynki, pomidor, ketchup.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Risotto z mięsem warzywami. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa kapuśniak z ziemniakami na żeberkach.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

19.09.2024 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: bagietka z masłem, ser żółty, papryka, ogórek kiszony.
II. Budyń na mleku.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki ukraińskie z sosem pomidorowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa grysikowa na rosole z warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

20.09.2024 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: chleb mieszany z masłem, pasta jajeczna, pomidor, szczypiorek.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

Zupa ryżowa na rosole z warzywami, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie