Data |
I, II ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
29.07.2024 r. |
I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, ryba filet z makreli w sosie pomidorowym. Zawiera alergeny: gluten, ryba, mleko i produkty pochodne. |
Makaron, potrawka z drobiu, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca. |
Zupa: rosół z kaszą bulgur, włoszczyzną, natką pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler. |
30.07.2024 r. |
I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: bułka z masłem, dżem owocowy niskosłodzony. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaczki zapiekane nagetsy z kurczaka, surówka z marchewki. Kompot wieloowocowy Zawiera alergeny: gluten, jajko, gorczyca. |
Zupa: rosół z kaszą jaglaną, warzywami, natką pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler. |
31.07.2024 r. |
I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, szynka ogórek zielony, sałata. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne. |
Racuchy z cukrem pudrem. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne. |
Zupa: pomidorowa z makaronem na udkach, z natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne. |
* zastrzega się zmian w jadłospisie