Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

20.05.2024 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: chleb z masłem, pasta serowa, papryka, szczypiorek.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym, bazylia. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca.

Zupa: jarzynowa na udkach z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

21.05.2024 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony.
II. Owoc

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: tarte ciasto na rosole z warzywami, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

22.05.2024 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki ryżowe na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka, pomidor, ogórek zielony.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym, surówka z marchwi, brzoskwini. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: pomidorowa z ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

23.05.2024 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: bagietka z masłem, ser żółty, papryka.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, soja, jajko, mleko i produkty pochodne.

Kasza jęczmienna, filet drobiowy w sosie śmietanowo cebulowym, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krem z pora i zielonego groszku, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

24.05.2024 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, ryba makrela w sosie pomidorowym, natka pietruszki.
II. Chrupki kukurydziane.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, mleko i produkty pochodne.

Ryż z koktajlem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa: z czerwonej soczewicy na maśle z warzywami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie