Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

13.05.2024 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, parówka z szynki, ketchup, pomidor koktajlowy.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krupnik na udkach z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

14.05.2024 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, pasta serowo szynkowa, papryka, rzodkiewka, szczypiorek.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ryż z warzywami, udziec pieczony, marchewka z groszkiem na ciepło. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ogórkowa z ziemniakami, warzywami, koperkiem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

15.05.2024 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki ryżowe na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka, pomidor, górek zielony.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki ukraińskie z sosem pomidorowo warzywnym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krem z brokuła groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

16.05.2024 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: bułka z masłem, dżem niskosłodzony.
II. Chrupki kukurydziane.

Zawiera alergeny: gluten, soja, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z białej kapusty-colesław. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: rosół z kaszą bulgur, warzywami natka pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

17.05.2024 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, natka pietruszki.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Kopytka ziemniaczane, surówka z marchewki, chrzan, śmietana. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: pomidorowa z tartym ciastem na rosole z warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie