Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

15.04.2024 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: płatki miodowe z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, parówka z szynki, ketchup, ogórek zielony.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym, surówka z marchewki z brzoskwinią. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: pomidorowa z ryżem na udkach, koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

16.04.2024 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, pasta serowo jajeczna, rzodkiewka, pomidor koktajlowy, sałata lodowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, potrawka z drobiu, mizeria z ogórków, śmietany. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: rosół z kaszą bulgur na udkach, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

17.04.2024 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku z żurawiną. Kanapka: chałka z masłem.
II. Budyń na mleku.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki ukraińskie z sosem pomidorowo warzywnym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krem z brokuła, groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

18.04.2024 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka, pomidor.
II. Chrupki kukurydziane.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem i musem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: barszcz biały z jajkiem, wędliną, chleb.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

19.04.2024 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: bułka z sezamem z masłem, pasztet, ogórek kiszony, natka pietruszki.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z kiszonej kapusty z burakiem czerwonym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: grysikowa na udkach, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie