Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

08.04.2024 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, dżem owocowy niskosłodzony.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca.

Zupa: jarzynowa na udkach z ziemniakami, koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

09.04.2024 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, serek włoski z bazylią, pomidorem.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza bulgur z gulaszem z indyka, ogórek kiszony. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ziemniaczana na żeberkach z papryką, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

10.04.2024 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: bagietka z ziarnami z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, natka pietruszki.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki z ryżem mięsem sosem pomidorowo warzywnym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: kalafiorowa z zielonym groszkiem, ziemniakami, na udkach, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

11.04.2024 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka, ogórek zielony.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

Zupa: tarte ciasto na rosole z warzywami, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

12.04.2024 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, pasta z twarogu z rybą wędzoną, natka pietruszki, papryka.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, mleko i produkty pochodne.

Ryż z koktajlem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ogórkowa z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie