Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

25.03.2024 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, szynka, pomidor, szczypiorek.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Kopytka ziemniaczane, surówka z marchwi, jabłka. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, jajko.

Zupa: ogórkowa na udkach z ziemniakami, koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

26.03.2024 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki na mleku. Kanapka: chleb z masłem, pasta serowo jajeczna, rzodkiewka, ogórek zielony, sałata.
II. Banan

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, potrawka z kurczaka, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: tarte ciasto na rosole, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

27.03.2024 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: bułka z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, natka pietruszki.
II. Budyń na mleku.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż z warzywami, udziec drobiowy pieczony, surówka z białej kapusty z sosem czosnkowym, jogurtem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krem z brokuła z ziemniakami na maśle groszkiem ptysiowym.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

28.03.2024 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka, papryka.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ryżowa na udkach z warzywami, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

29.03.2024 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, ryba filet z makreli w sosie pomidorowym, natka pietruszki, papryka.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa: jarzynowa z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie