Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

18.03.2024 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: chałka z masłem.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym, surówka z marchwi brzoskwinią. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krupnik z kaszą jęczmienną na udkach koperkiem zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

19.03.2024 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki na mleku. Kanapka: chleb z masłem, pasta serowa z rzodkiewką, ogórek zielony, sałata.
II. Jabłko

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza kuskus z gulaszem wieprzowo warzywnym ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: kapuśniak z ziemniakami na udkach, warzywami, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

20.03.2024 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: bułka z masłem, dżem owocowy niskosłodzony.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krem z białych warzywna maśle z groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

21.03.2024 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka, papryka.
II. Chrupki kukurydziane.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem i musem jabłkowym. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: barszcz biały z jajkiem, wędliną, chleb.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

22.03.2024 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, pomidorem, jajecznica ze szczypiorkiem.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko mleko i produkty pochodne.

Ryż z koktajlem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa: piracka z ziemniakami, rybą na maśle, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, ryba, mleko i produkty pochodne.

  * zastrzega się zmian w jadłospisie