Transparent jadłospis szkoły

Data

I , II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

11.03.2024 r.
PONIEDZIAŁEK 

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: chleb  z masłem, szynka, pomidor.
II. Soczek  owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe. mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe, surówka z marchwi, jabłka. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko,  mleko i produkty pochodne.

Zupa: pomidorowa z ryżem na udkach, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten,  seler,  mleko  i produkty pochodne.

12.03.2024 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe  na mleku. Kanapka: chleb z masłem, pasta serowo-szynkowa, rzodkiewka, ogórek zielony.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Kasza bulgur, filet z kurczaka w sosie śmietanowo cebulowym, surówka  z ogórka kiszonego, jajka, kukurydzy. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: jarzynowa  na udkach z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana  śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten,  seler, mleko i produkty pochodne.

13.03.2024 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki  owsiane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, ser żółty, papryka.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny:   gluten,  mleko i produkty pochodne.

Gołąbki z ryżem mięsem z sosem   pomidorowym, bazylią. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ziemniaczana na żeberkach z papryką,  koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

14.03.2024 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: chałka  z masłem.
II. Mus  owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

Zupa: tarte ciasto na udkach z warzywami, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler.

15.03.2024 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, pasztet, ogórek kiszony.
II. Jogurt   owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe,  mleko i produkty pochodne.

Ryż z jabłkami prażonymi, cynamonem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa: z czerwonej soczewicy na maśle, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie