Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

19.02.2024 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: bułka z masłem, dżem owocowy niskosłodzony.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym, bazylią. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca.

Zupa: krem z brokuła z ziemniakami na maśle z groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

20.02.2024 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, ser żółty, ogórek zielony.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet drobiowy pieczony z warzywami, ogórek kiszony. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ryżowa na udkach z warzywami, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

21.02.2024 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, parówka z szynki, ketchup.
II. Jabłko ½ sztuki, chrupki.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem i musem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: barszcz biały z jajkiem, wędliną, chleb.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

22.02.2024 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, filet z makreli w sosie pomidorowym, natka pietruszki.
II. Budyń na mleku.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, mleko i produkty pochodne.

Kluski śląskie, gulasz wieprzowy, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: grysikowa na rosole z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

23.02.2024 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki ryżowe na mleku. Kanapka: chleb z masłem, jajecznica z pomidorem szczypiorkiem.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym, surówka z marchwi i mandarynką. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: piracka z ziemniakami, rybą, warzywami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, seler, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie