Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

04.12.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka, ogórek zielony.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki w sosie pomidorowym, bazylią. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: jarzynowa z ziemniakami na udkach, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

05.12.2023 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki ryżowe z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, ser żółty, papryka.
II. Kisiel owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Potrawka z drobiu z ziemniakami, surówka z selera, marchwi, jabłka. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: tarte ciasto na rosole, natką pietruszki, koperek.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

06.12.2023 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka, pomidor.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym, surówka z marchwi, brzoskwini. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: pomidorowa z ryżem na udkach, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

07.12.2023 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, jajko ketchup, natka pietruszki.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki ryba w panierce, surówka z białej kapusty-colesław. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krupnik z kasza bulgur na wywarze mięsno warzywnym, natka pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

08.12.2023 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku żurawiną. Kanapka: chleb z masłem, dżem owocowy.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa: z żółtego groszku z wędliną, ziemniakami, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie