Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

06.11.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka, papryka.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Kopytka ziemniaczano serowe, mini marchewka. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: pomidorowa z ryżem na udkach, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

07.11.2023 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, pasta serowo jajeczna, szczypiorek, pomidor.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Potrawka z drobiu z ziemniakami, mizerią. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krupnik z kasza bulgur na rosole z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

08.11.2023 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, szynka, ogórek kiszony, natka pietruszki.
II. Owoc

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ryż z koktajlem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ogórkowa z ziemniakami na udkach, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

09.11.2023 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, ryba makrela w sosie, natka pietruszki.
II. Rogalik drożdżowy z nadzieniem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki zwykłe z sosem pomidorowym i bazylią. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krem z brokuła i pora z groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

10.11.2023 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, dżem owocowy.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówka z białej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ryżowa na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie