Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

30.10.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka, ogórek zielony.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż z jabłkiem prażonym cynamonem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krem z dyni, groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

31.10.2023 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, ser żółty, papryka, natka pietruszki.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, jaj, mleko i produkty pochodne.

Kasza kuskus, gulasz drobiowy, ogórek kiszony z jabłkiem, oliwą. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa: pomidorowa z tartym ciastem, na rosole z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

02.11.2023 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, pasztet pieczony, ogórek kiszony.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne,

Makaron świderki z serem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i pro dukty pochodne,

Zupa: jarzynowa z ziemniakami, na udkach, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne,

03.11.2023 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, jajecznica z pomidorem szczypiorkiem.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: grysikowa na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie