Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

23.10.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: chleb z masłem, ser żółty, ogórek zielony.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym, bazylią. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ogórkowa z ziemniakami na udkach zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

24.10.2023 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, serek ziołowy, pomidor.
II. Banan

Zawiera alergeny: gluten, jaj, mleko i produkty pochodne.

Filet drobiowy pieczony z ziemniakami, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: tarte ciasto na rosole z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

25.10.2023 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, parówka z szynki, ketchup.
II. Jogurt owocowy

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem ziemniaczano serowym surówką z selera marchwi, jabłka. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: pomidorowa z ryżem na udkach, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

26.10.2023 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: bułka z masłem, dżem owocowy.
II. Budyń na mleku.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Kluski śląskie schab pieczony w sosie, surówka z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: rosół drobiowo-wołowy z makaronem, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

27.10.2023 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, pasztet pieczony, ogórek kiszony.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: grysikowa na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie