Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

16.10.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: chleb z masłem, ser żółty, ogórek zielony.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki ukraińskie z sosem pomidorowo paprykowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: jarzynowa z ziemniakami na udkach, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

17.10.2023 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, jajko, papryka, ogórek kiszony, szczypiorek.
II. Banan

Zawiera alergeny: gluten, jaj, mleko i produkty pochodne.

Potrawka z drobiu z ziemniakami i surówka z białej kapusty z serem feta i sosem czosnkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: rosół z kaszą jaglaną, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

18.10.2023 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, szynka, pomidor, natka pietruszki.
II. Owoc

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Kopytka serowo ziemniaczane i surówką z marchwi, jabłka, słonecznikiem prażonym. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: pomidorowa z ryżem na udkach, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

19.10.2023 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe. Kanapka: chałka z masłem.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Gulasz z indyka z kaszą bulgur, ogórkiem kiszonym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ziemniaczana na żeberkach z papryką, majerankiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

20.10.2023 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, pasta serowa z rzodkiewką, koperkiem.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty i burakiem ćwikłowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ryżowa na udkach z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie