Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

02.10.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka drobiowa, papryka.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym i surówką z marchewki i chrzanem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: pomidorowa z ryżem na udkach, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

03.10.2023 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, pasta serowa z szczypiorkiem, pomidorem.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Gulasz z drobiu z kaszą kuskus i surówka z ogórka kiszonego, jajka, kukurydza, śmietana. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: kminkowa z ziemniakami na wywarze mięsno warzywnym i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

04.10.2023 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki zbożowe z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, lencz królewski, papryka.
II. Owoc

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki zwykłe z sosem pomidorowo paprykowym. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krupnik z ziemniakami na wywarze mięsno warzywnym, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

05.10.2023 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, dżem owocowy.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kotlet mielony pieczony z ziemniakami, mizeria. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: rosół z kaszą bulgur, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

06.10.2023 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony.
II. Chrupki kukurydziane.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ryż z koktajlem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa: piracka z warzywami, rybą, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, ryba, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie