Data |
I, II ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
25.09.2023 r. |
I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: chleb z masłem, ser żółty, ogórek zielony. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Spaghetti z sosem mięsno warzywnym. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Zupa: ziemniaczana na udkach z papryką, natką pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
26.09.2023 r. |
I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, pasta serowa z suszonymi pomidorami i czosnkiem. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Filet drobiowy pieczony w warzywach z ziemniakami, surówka z cukinii, pomidor malinowy, ser feta. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne. |
Zupa: krupnik na udkach z natką pietruszki, koperkiem. Zawiera alergeny: gluten, seler. |
27.09.2023 r. |
I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, lencz królewski, pomidor. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne. |
Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne. |
Zupa: kapuśniak na żeberkach z ziemniakami, natką pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler. |
28.09.2023 r. |
I. Zupa mleczna: płatki zbożowe z mlekiem. Kanapka: chałka z masłem. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne. |
Kasza jęczmienna z gulaszem z szynki wieprzowej, ćwikła. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne. |
Zupa: jarzynowa na udkach z ziemniakami, natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler. |
29.09.2023 r. |
I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, jajecznica z szczypiorkiem, pomidorem. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne. |
Ryż z jabłkiem prażonym, cynamonem. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Zupa: krem z dyni i groszkiem ptysiowym. Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne. |
* zastrzega się zmian w jadłospisie