Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

18.09.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku z żurawiną. Kanapka: Chałka z masłem.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki ukraińskie z sosem pomidorowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: jarzynowa z ziemniakami na udkach z natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

19.09.2023 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, pasta serowa z papryką, szczypiorek.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Potrawka drobiowa z ryżem, groszkiem zielonym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: tarte ciasto na rosole z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

20.09.2023 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, parówka z szynki, ketchup.
II. Owoc

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Kopytka serowo ziemniaczane, surówka z marchewki i jabłka. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: z czerwonej soczewicy na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

21.09.2023 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki zbożowe z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, szynka drobiowa, pomidor, natka pietruszki.
II. Budyń na mleku.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krupnik na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

22.09.2023 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: bagietka z ziarnami z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem, mus truskawkowy. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krem z brokuła i groszkiem ptysiowym.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie