Transparent jadłospis szkoły
DataI, II ŚNIADANIE OBIADPODWIECZOREK
17.07.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, dżem owocowy.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krem z białych warzyw i groszkiem ptysiowym.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

18.07.2023 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka, ogórek zielony, natka pietruszki.
II. Arbuz

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ryba miruna w panierce z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krupnik z kasza bulgur na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

19.07.2023 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: Chleb mieszany z masłem, ser żółty, papryka.
II. Mus owocowy

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Kasza kuskus, schab pieczony w sosie, buraczki z chrzanem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: rosół drobiowo wołowy z makaronem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

20.07.2023 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka, pomidor.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki zwykłe z sosem pomidorowym i bazylią. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: jarzynowa z fasolka szparagową na udkach, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

21.07.2023 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: bagietka z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Kopytka ziemniaczano serowe z surówką z marchewki, jabłka. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: pomidorowa na rosole z tartym ciastem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie