Transparent jadłospis szkoły
DataI, II ŚNIADANIE OBIADPODWIECZOREK

03.07.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka, pomidor.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron świderki z serem białym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krupnik z ziemniakami na maśle z koperkiem, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

04.07.2023 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, pasta serowa, papryka, szczypiorek.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten,
mleko i produkty pochodne.

Filet drobiowy pieczony z warzywami, ziemniakami z masłem koperkiem ogórek kiszony. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ryżowa na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

05.07.2023 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: Chleb mieszany z masłem, dżem owocowy.
II. Chrupki kukurydziane.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki ukraińskie w sosie pomidorowo warzywnym z bazylią. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ogórkowa na udkach z ziemniakami koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

06.07.2023 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: zacierka na mleku. Kanapka: Chleb z masłem, ser żółty, ogórek zielony.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Kasza jęczmienna, gulasz z indyka i surówka z marchewki, brzoskwinia. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krem z zielonego groszku na wywarze mięsno warzywnym groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

07.07.2023 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, jajko, papryka, szczypiorek.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ryba miruna w cieście z frytkami i surówką z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: tarte ciasto na rosole z warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie