Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

19.06.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: chleb z masłem, dżem owocowy.
II. Chrupki kukurydziane.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym, bazylią. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: jarzynowa z ziemniakami na maśle z koperkiem zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

20.06.2023 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka, ogórek zielony, natka pietruszki.
II. Kisiel owocowy z jabłkiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem i musem truskawkowym. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: z czerwonej soczewicy z ziemniakami na udkach i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

21.06.2023 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: Chleb mieszany z masłem, pasta włoska z pomidorem, bazylią.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza jęczmienna z gulaszem wieprzowym i ogórkiem kiszonym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: pomidorowa na udkach z tartym ciastem, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

22.06.2023 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: zacierka na mleku. Kanapka: Chleb z masłem, ser żółty, rzodkiewka, papryka.
II. Rogalik z nadzieniem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki z filetem drobiowym pieczony z warzywami, ćwikła. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: rosół z kaszą jaglaną, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

23.06.2023 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, jajko, papryka, szczypiorek.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ryż z jabłkiem prażonym cynamonem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ogórkowa na udkach z warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie