Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

15.05.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: chleb z masłem, ser żółty, pomidor.
II. Mus owocowy

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym, bazylią. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: jarzynowa na maśle z ziemniakami, brukselką, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

16.05.2023 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: Chleb z masłem, dżem.
II. Owoc

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet drobiowy pieczony w warzywach, ogórek kiszony.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: rosół na udkach z kaszą jaglaną, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

17.05.2023 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku z żurawiną. Kanapka: chleb z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ryż z koktajlem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa: kminkowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

18.05.2023 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: Chleb mieszany z masłem, szynka, papryka.
II. Kisiel owocowy z jabłkiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: grysikowa na rosole z koperkiem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

19.05.2023 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, jajko, szczypiorek.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym i surówką z marchewki, jabłka. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: pomidorowa z tartym ciastem na rosole, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie