Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

08.05.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: chleb z masłem, parówka z szynki, ketchup.
II. Jogurt owocowy

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa: z czerwonej soczewicy na wywarze mięsno warzywnym z makaronem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

09.05.2023 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki z mlekiem. Kanapka: Chleb z masłem, pasta serowo jajeczna, szczypiorek.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Kasza bulgur z gulaszem z indyka i ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: kapuśniak na żeberkach z ziemniakami, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

10.05.2023 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: Chałka z masłem.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki ukraińskie z sosem pomidorowo warzywnym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krem z pora groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

11.05.2023 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: Chleb mieszany z masłem, szynka konserwowa, ogórek świeży.
II. Owoc

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem i musem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: barszcz biały z jajkiem, wędliną, chleb.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

12.05.2023 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki ryżowe na mleku. Kanapka: chleb z masłem, jajecznica z pomidorem i szczypiorkiem.
II. Rogalik z nadzieniem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

Zupa: rosół z kaszą jaglaną koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie