Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

24.04.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka, ogórek świeży.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym z surówką z marchewki i brzoskwinią. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: pomidorowa z ryżem na maśle, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

25.04.2023 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki z mlekiem. Kanapka: Chleb z masłem, pasta serowo jajeczna, szczypiorek.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki i pieczeń rzymska w sosie z ćwikłą. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: rosół z kaszą bulgur, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

26.04.2023 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: Chleb mieszany z masłem, szynka, papryka, roszponka.
II. Kisiel owocowy z jabłkiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki zwykłe z sosem pomidorowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krem z brokuła i groszkiem ptysiowym zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

27.04.2023 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: Chleb z masłem, dżem owocowy.
II. Owoc.

Zawiera alergeny:           gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza kuskus z filetem w sosie cebulowo śmietanowym i marchewką gotowaną. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: tarte ciasto na rosole z koperkiem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

28.04.2023 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki ryżowe na mleku. Kanapka: chleb z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem i musem jabłkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: piracka z warzywami, rybą, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, ryba, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie