Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

17.04.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka, ogórek świeży.
II. Jogurt owocowy

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem białym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: jarzynowa na maśle z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

18.04.2023 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki z mlekiem. Kanapka: Chleb z masłem, jajko, papryka, szczypiorek.
II. Owoc

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Potrawka z kurczaka z ziemniakami i mizerią. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa: rosół z lanym ciastem, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

19.04.2023 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: Chleb mieszany z masłem, parówka z szynki, pomidor koktajlowy.
II. Budyń na mleku.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ryż z koktajlem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krupnik na żeberkach z ziemniakami, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

20.04.2023 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki z mlekiem. Kanapka: Chleb z masłem, ser żółty, ogórek kiszony.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kluski śląskie, schab pieczony w sosie z surówką z pora i jabłka. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa: rosół kaszą bulgur na udkach z koperkiem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

21.04.2023 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, dżem.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z białej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: grysikowa na rosole z koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie