Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

11.04.2023 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki z mlekiem. Kanapka: Chleb z masłem, szynka, papryka.
II. Owoc

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ryż z jabłkiem prażonym, cynamonem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa: z czerwonej soczewicy z ziemniakami, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

12.04.2023 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: Chleb mieszany z masłem, pasta serowa, pomidor, szczypiorek.
II. Owoc

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: koperkowa z ziemniakami na udkach, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

13.04.2023 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki z mlekiem. Kanapka: Chleb z masłem, pasztet, ogórek kiszony.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem i musem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: barszcz biały z jakiem, wędliną, chleb.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

14.04.2023 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku z żurawiną. Kanapka: chałka z masłem.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: rosół z kaszą jaglaną, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie