Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

03.04.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka drobiowa, ogórek świeży.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym z surówką z marchwi, brzoskwini. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: pomidorowa z ryżem na udkach, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

04.04.2023 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki z mlekiem. Kanapka: Chleb z masłem, pasztet pieczony, pomidor.
II. Owoc

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki ukraińskie z sosem pomidorowo warzywnym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: rosół z kaszą jaglaną z warzywami, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

05.04.2023 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: Chleb mieszany z masłem, jajko, papryka, szczypiorek.
II. Jogurt owocowy

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Nagetsy z kurczaka z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: tarte ciasto na rosole z koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

06.04.2023 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki z mlekiem. Kanapka: Chleb z masłem, ser żółty, ogórek kiszony.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza kuskus z gulaszem z indyka i mix sałat z dresingiem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: jarzynowa z ziemniakami na udkach z natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

07.04.2023 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: chałka z masłem.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krupnik z kaszą bulgur, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie