Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

27.03.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka drobiowa, ogórek świeży.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Makaron świderki z serem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: jarzynowa z ziemniakami na maśle zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

28.03.2023 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki z mlekiem.
Kanapka: Chleb z masłem, ser żółty, papryka.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Medaliony drobiowe z natką pietruszki, sezamem z ziemniakami i ćwikłą. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, gorczyca, sezam, mleko i produkty pochodne.

Zupa: brokułowa z ziemniakami na udkach, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

29.03.2023 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: Chleb mieszany z masłem, lencz królewski, pomidor.
II. Kiwi.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ryż z koktajlem truskawkowym. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ziemniaczana z papryką na wywarze mięsno warzywnym z koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

30.03.2023 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki z mlekiem. Kanapka: Chleb z masłem, pasta serowa, szczypiorek.
II. Kisiel owocowy, biszkopty.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Kasza bulgur z gulaszem wieprzowym i surówką z pora, marchewki i jabłka. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krem z dyni i groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

31.03.2023 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, dżem owocowy.
II. Jogurt.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krupnik na udkach z kaszą jęczmienną, warzywami, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie