Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

20.03.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: chleb z masłem, ser żółty, papryka.
Ii. Budyń śmietankowy na mleku.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym, bazylią.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ogórkowa z ziemniakami na maśle zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

21.03.2023 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, lencz, ogórek świeży.
Ii. Soczek owocowy

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe z surówką z marchwi, jabłka i słonecznikiem prażonym.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: z żółtego groszku z makaronem, wędliną i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

22.03.2023 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: chleb mieszany z masłem, pasta serowa z rybą, szczypiorek.
Ii. Owoc

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Potrawka z drobiu z ziemniakami i surówką z ogórka kiszonego z jakiem, kukurydzą i śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: tarte ciasto na rosole z koperkiem, natką pietruszki

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

23.03.2023 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony.
Ii. Rogalik z nadzieniem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki zwykłe z sosem warzywnym.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ziemniaczana z papryką na wywarze mięsno warzywnym i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

24.03.2023 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, jajko, szczypiorek.
Ii. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ryż z jabłkami i cynamonem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa: piracka z warzywami, rybą, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, ryba, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie