Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

13.03.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku.
Kanapka: chleb z masłem, szynka konserwowa, ogórek świeży.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym i surówką z marchewki i z chrzanem.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: pomidorowa z ryżem na wywarze mięsno warzywnym zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

14.03.2023 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem.
Kanapka: Chleb z masłem, pasta serowa z jajkiem, szczypiorek.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pieczeń rzymska w sosie z ziemniakami i ćwikłą.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: tarte ciasto na rosole z koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

15.03.2023 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku.
Kanapka: Chleb mieszany z masłem, parówka z szynki, pomidor koktajlowy, ketchup.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem, mus truskawkowy.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krem z brokuła z groszkiem zielonym, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

16.03.2023 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki z mlekiem.
Kanapka: Chleb z masłem, szynka drobiowa, papryka.
II. Rogalik z nadzieniem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Kasza kuskus z filetem drobiowym w sosie śmietanowo cebulowym, mix sałat z dresingiem.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ryżowa na rosole z natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

17.03.2023 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem.
Kanapka: chleb z masłem, dżem owocowy 100%.
II. Budyń śmietankowy na mleku.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

Zupa: grysikowa na rosole z koperkiem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie