Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

27.02.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku.
Kanapka: chleb z masłem, miód.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym, bazylią.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krem z białych warzyw na maśle i groszkiem ptysiowym.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

28.02.2023 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem.
Kanapka: Chleb z masłem, parówka z szynki, pomidor.
II. Budyń śmietankowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ryż z jabłkiem prażonym cynamonem.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa: barszcz czerwony z ziemniakami, wędliną, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

01.03.2023 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki ryżowe na mleku.
Kanapka: Chleb mieszany z masłem, pasta serowa z tuńczykiem, szczypiorek, papryka.
II. Jabłko, chrupki kukurydziane.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, mleko i produkty pochodne.

Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną i surówką z białej kapusty- colesław.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: szparagowa z ziemniakami na udkach, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

02.03.2023 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem.
Kanapka: Chałka z masłem.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki ukraińskie z sosem warzywnym.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ziemniaczana z papryką na wywarze mięsno warzywnym i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

03.03.2023 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: zacierka na mleku.
Kanapka: chleb z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej i burakiem czerwonym.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

Zupa: grysikowa na rosole z koperkiem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler,

mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie