Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

20.02.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: płatki ryżowe na mleku.
Kanapka: chleb z masłem, ser żółty papryka.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza kuskus z gulaszem drobiowo warzywnym i ogórkiem kiszonym.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: jarzynowa na maśle z natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

21.02.2023 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku.
Kanapka: Chleb z masłem, szynka drobiowa, pomidor.
II. Jabłko

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: rosół z kasza jaglaną na udkach, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

22.02.2023 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem.
Kanapka: Chleb mieszany z masłem, dżem.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Makaron świderki z serem.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ogórkowa z ziemniakami na wywarze mięsno warzywnym, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

23.02.2023 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku.
Kanapka: Chleb z masłem, pasta serowa z rzodkiewką, papryka.
II. Kiwi

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kotlet drobiowy z ziemniakami i ćwikłą.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ryżowa na udkach z koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

24.02.2023 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem.
Kanapka: chleb z masłem, ryba makrela w sosie pomidorowym, natką pietruszki.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe z surówką z marchwi i brzoskwinią.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: pomidorowa na rosole z tartym ciastem, koperkiem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

  * zastrzega się zmiany w jadłospisie