Transparent jadłospis żłobka

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

13.02.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku.
Kanapka: chleb z masłem, lencz królewski, papryka.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ryż z koktajlem truskawkowym.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krem z brokuła, groszkiem ptysiowym zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

14.02.2023 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku z żurawiną.
Kanapka: Chałka z masłem.
II. Jabłko

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pieczeń rzymska w sosie z ziemniakami i buraczkami z chrzanem.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: grysikowa na udkach z koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

15.02.2023 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem.
Kanapka: Chleb mieszany z masłem, kiełbasa żywiecka, pomidor.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym i surówką z marchwi, jabłka, pestkami dyni.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: z czerwonej soczewicy na wywarze mięsno warzywnym z makaronem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

16.02.2023 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku.
Kanapka: Chleb z masłem, pasta serowa z papryką, szczypiorek.
II. Pączek z nadzieniem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Gulasz wieprzowo warzywny z kaszą bulgur i ogórkiem kiszonym.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ziemniaczana na udkach z koperkiem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

17.02.2023 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem.
Kanapka: chleb z masłem, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ryżowa z warzywami, koperkiem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

  * zastrzega się zmiany w jadłospisie