Transparent jadłospis żłobka

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

21.11.2022 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku.
Kanapka: Chałka z masłem
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki bez zawijania z sosem pomidorowo-paprykowym.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: jarzynowa z ziemniakami na maśle z natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

22.11.2022 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki  z mlekiem.
Kanapka: chleb z masłem, ser żółty, ogórek kiszony.
II. Owoc

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, gulasz wieprzowy, surówka z białej kapusty.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krupnik na udkach z warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

23.11.2022 r.
ŚRODA

I. Kanapka: Chleb mieszany z masłem, parówka z szynki, pomidor.
Kawa na mleku.
II. Owoc

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe. mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem ziemniaczano serowym.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: pomidorowa na rosole z kawałkami mięsa z tartym ciastem, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

24.11.2022 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem.
Kanapka: Chleb z masłem, pasta serowa z ogórkiem szczypiorkiem.
II. Banan.

Zawiera alergeny:  gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ryż z curry, pulpety wieprzowo drobiowe w sosie chrzanowym z surówką z czerwonej kapusty.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krem z dyni na maśle ze słonecznikiem prażonym zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

25.11.2022 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: zacierka na mleku.
Kanapka: chleb z masłem, jajko, sałata zielona, papryka.
II. Rogalik z nadzieniem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe,  mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, ryba filet z mintaja w panierce, buraczki z chrzanem.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

Zupa: grysikowa na rosole z kawałkami mięsa, warzywami,  natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmiany w jadłospisie