Transparent jadłospis żłobka

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

19.09.2022 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: płatki  owsiane na mleku.
Kanapka: Chleb  z masłem, szynka drobiowa, ogórek świeży.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe,  mleko i produkty pochodne.

Pierogi z serem ziemniakami, papryka. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: pomidorowa z ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten,  seler, mleko i produkty pochodne.

20.09.2022 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem.
Kanapka: Chałka z masłem.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet mielony, ćwikła. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: tarte ciasto na rosole z warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten,  seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

21.09.2022 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki  na mleku.
Kanapka: Chleb mieszany z masłem, ser żółty, papryka.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza bulgur, gulasz z indyka, ogórek kiszony. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: kalafiorowa z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten,  seler, mleko i produkty pochodne.

22.09.2022 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem.
Kanapka: Chleb z masłem, szynka biała na parze, pomidor.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

Zupa: grysikowa na rosole z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten,  seler, mleko i produkty pochodne.

23.09.2022 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki zbożowe z mlekiem.
Kanapka: Chleb  z masłem, ryba makrela w sosie, natka pietruszki, papryka.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem, mus owocowy. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krupnik z ziemniakami, warzywami, natka pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten,   mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmiany w jadłospisie