Transparent jadłospis żłobka

Data

I , II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

11.04.2022 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem.
Kanapka: Chleb  z masłem, dżem truskawkowy.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny:  gluten, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki z ryżem mięsem bez zawijania z sosem pomidorowym.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: kalafiorowa z ziemniakami, koperkiem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

12.04.2022 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna:  kasza manna na mleku.
Kanapka: Chleb mieszany, masło, pasta serowa z rzodkiewką, szczypiorek.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny:  gluten,  mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet drobiowy pieczony w sosie warzywnym, ogórek kiszony.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten,  mleko i produkty pochodne.

Zupa: tarte ciasto na rosole z  koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

13.04.2022 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna:  kaszka kukurydziana  na mleku.
Kanapka: Chleb mieszany, szynka konserwowa, pomidor, natka pietruszki.
II. Jogurt  owocowy.

Zawiera alergeny:  gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem, mus jabłkowy.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: barszcz biały z jajkiem, wędliną, chleb.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

14.04.2022 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku.
Kanapka: Chleb z masłem, ser żółty, papryka.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Makaron kokardki, gulasz wieprzowy, surówka z pora, marchwi, jabłka.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten,  sezam,  jajko, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: kapuśniak z ziemniakami, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: seler.

15.04.2022 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna:  płatki wielozbożowe  z mlekiem.
Kanapka: Chleb z masłem, jajko, ogórek świeży.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko,  mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, paluszki rybne z fileta w panierce, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krupnik z ziemniakami na maśle, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmiany w jadłospisie