Transparent jadłospis żłobka

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

13.12.2021 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: kaszka manna na mleku. Kanapka: Chleb mieszany, masło, szynka zrazowa, ogórek zielony.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne

Makaron świderki z serem białym.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa: jarzynowa z ziemniakami natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

14.12.2021 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: kaszka owocowa na mleku. Kanapka: Chleb mieszany, masło, pasta z twarogu z rybą, natka pietruszki.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ryż na sypko, filet drobiowy w sosie curry, ogórek kiszony.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: rosół z ziemniakami, warzywami, natka pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

15.12.2021 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem.
Kanapka: Chleb mieszany, masło, parówka z szynki, pomidor.
II. Chrupki kukurydziane.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe, surówka z marchwi, brzoskwini.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: rosół z kaszą jaglaną, warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

16.12.2021 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki ryżowe na mleku.
Kanapka: Chleb z masłem, jajecznica z szczypiorkiem, pomidor.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Kasza jęczmienna, schab pieczony w sosie własnym, surówka z buraka ćwikłowego, jabłka, cebuli.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca mleko i produkty pochodne.

Zupa: krem z brokuła i groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

17.12.2021 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku z żurawiną.
Kanapka: Chałka z masłem, papryka.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryba w cieście ziemniaki, marchewka z zielonym groszkiem na ciepło.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: koperkowa z makaronem ryżowym, warzywami, natką pietruszki, zabielana śmietaną,

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmiany w jadłospisie