Transparent jadłospis żłobka

Data

I , II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

22.11.2021 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: Chleb, masło, szynka drobiowa, pomidor koktajlowy.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe,  mleko i produkty pochodne.

Makaron świderki z serem białym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: jarzynowa z ziemniakami,  natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko,  produkty pochodne.

23.11.2021 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki jęczmienne  na  mleku. Kanapka: Chleb mieszany, masło, pasta z twarogu z rybą, szczypiorek,  papryka.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny:  gluten, ryba,  mleko i produkty pochodne.

Kluski śląskie, gulasz z indyka, ogórek kiszony z jabłkiem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: grysikowa na rosole z  jarzynami, natką  pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

24.11.2021 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane  z mlekiem. Kanapka: Chleb mieszany, masło, ser żółty, ogórek kiszony.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny:  gluten,  mleko i produkty pochodne.

Gołąbki ukraińskie z sosem pomidorowym, bazylią. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krem  z pora, ziemniakami, groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, jajko,  mleko i produkty pochodne.

25.11.2021 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: Chleb z masłem, jajko, mix sałat, pomidor.
II. Chrupki kukurydziane. 

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ogórkowa z ziemniakami, jarzynami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Kasza kuskus, bitki wieprzowe w sosie, ćwikła. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler,  gorczyca, mleko i produkty pochodne.

26.11.2021 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane  na mleku z żurawiną. Kanapka: Chleb, masło, miód.
II. Rogalik z nadzieniem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z kapusty włoskiej.  Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

Zupa: koperkowa na rosole z ryżem, warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

        

 * zastrzega się zmiany w jadłospisie