Transparent jadłospis żłobka

 

Data

I , II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

18.10.2021 r.
Poniedziałek

I. Kanapka: Chleb mieszany z masłem, parówka z szynki, mix sałat, ketchup. Kawa zbożowa z mlekiem.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ogórkowa z ziemniakami, jarzynami, natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

19.10.2021 r.
Wtorek

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: Chleb mieszany, masło, twarożek włoski z bazylią, pomidorem.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet drobiowy pieczony w sosie warzywnym, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: rosół z kaszą bulgur, jarzynami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

20.10.2021 r.
Środa

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku z sokiem malinowym. Kanapka: Chleb mieszany, masło, szynka gotowana, ogórek zielony. II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe, surówka z marchwi, jabłka, sezam. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, sezam, mleko i produkty pochodne.

Zupa: pomidorowa z brązowym ryżem, jarzynami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko, produkty pochodne.

21.10.2021 r.
Czwartek

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku z żurawiną. Kanapka: Chleb z masłem, miód, papryka.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, , mleko i produkty pochodne.

Kasza jęczmienna, gulasz z indyka, groszek zielony z kukurydzą, marchewką. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krem z dyni, groszkiem ptysiowym, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

22.10.2021 r.
Piątek

I. Zupa mleczna: kaszka owocowa na mleku. Kanapka: Chleb, masło, pasta humus ze słonecznikiem prażonym, pomidorem suszonym.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z białej kapusty, marchwi. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

Zupa: tarte ciasto na rosole z jarzynami, natka pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

  

 * zastrzega się zmiany w jadłospisie