Transparent jadłospis żłobka

Data

I , II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

27.09.2021 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: Chleb mieszany z masłem, szynka drobiowa, pomidor.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Pierogi ruskie, papryka. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ogórkowa z ziemniakami, warzywami, natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

28.09.2021 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: kółka miodowe z mlekiem. Kanapka: Chleb mieszany, masło, pasta z ryby makreli, papryka, natka pietruszki.
II. Rogalik drożdżowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, mleko i produkty pochodne

Kasza gryczana, potrawka drobiowa w sosie warzywnym, ogórek kiszony. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: rosół z makaronem, warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

29.09.2021 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku z sokiem malinowym Kanapka: Chałka z masłem.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, , mleko i produkty pochodne

Risotto z ryżem mięsem mielony z indyka, warzywami, serem mocarella. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten ,seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa: jarzynowa z ziemniakami, natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne

30.09.2021 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: kulki czekoladowe z mlekiem. Kanapka: Chleb ziarnisty z masłem, pasta z twarogu, szczypiorek, rzodkiewka.
II. Kisiel owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne

Pieczeń rzymska w sosie, ziemniaki, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: grysikowa na rosole, warzywami, natka pietruszki, koperek.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

01.10.2021 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki ryżowe na mleku z żurawiną. Kanapka: Chleb mieszany, masło, ser żółty, pomidor koktajlowy.
II. Mus owocowy

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne

Ryba w panierce, ziemniaki, surówka z kiszone kapusty, marchwi, jabłka. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

Zupa: tarte ciasto na rosole z warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmiany w jadłospisie