Transparent jadłospis żłobka

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

20.09.2021 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: Chleb mieszany z masłem, miód.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: fasolowa z ziemniakami, warzywami, natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

21.09.2021 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: Chleb mieszany, masło, szynka drobiowa, pomidor.
II. Jabłko

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem, mus jabłkowy. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: barszcz biały z jajkiem, wędliną chleb.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, jajko, mleko i produkty pochodne.

22.09.2021 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki cynamonowe z mlekiem. Kanapka: Chleb, masło,  ser żółty, papryka.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza jęczmienna, filet z indyka w sosie śmietanowo-cebulowym, surówka z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ziemniaczana z papryką, warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

23.09.2021 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: kulki czekoladowe z mlekiem. Kanapka: Chleb ziarnisty z masłem, szynka biała na parze, rzodkiewka, ogórek świeży.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z cukinii. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: tarte ciasto na rosole z warzywami, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

24.09.2021 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku z sokiem malinowym. Kanapka: Chleb mieszany, masło, pasztet drobiowy, pomidor koktajlowy.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: białko sojowe, gluten, mleko i produkty pochodne.

Kopytka, surówka z marchwi, chrzan. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: pomidorowa z ryżem, warzywami, natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmiany w jadłospisie