Transparent jadłospis żłobka

Data

I , II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

13.09.2021 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna:  płatki owsiane na mleku. Kanapka: Chleb mieszany z masłem, dżem owocowy.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Risotto z parówką warzywami. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten,  jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: jarzynowa z ziemniakami, warzywami, natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

14.09.2021 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: kółka miodowe z mlekiem. Kanapka: Chleb mieszany, masło, ser żółty, pomidor.
II. Arbuz.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet mielony pieczony, mizeria. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, jajko, mleko i produkty pochodne

Zupa: krupnik na rosole z warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

15.09.2021 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: Chleb, masło, szynka śniadaniowa, ogórek świeży.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe,  mleko i produkty pochodne.

Ryż  z koktajlem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ziemniaczana z papryką, warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

 16.09.2021 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: kulki czekoladowe z mlekiem. Kanapka: Chleb ziarnisty z masłem, pasztet, rzodkiewka.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten,  białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Kasza kuskus,  gulasz wieprzowy, surówka z białej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krem z soczewicy, groszkiem ptysiowym.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

17.09.2021 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: Chleb mieszany, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pomidor koktajlowy.
II. Kisiel owocowy.

Zawiera alergeny: jajko, białko sojowe, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryba w cieście, ziemniaki, ćwikła. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

Zupa: koperkowa z ryżem, warzywami.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmiany w jadłospisie